Alimentación, nutrición y salud en la Guipúzcoa del antiguo régimen. Unas consideraciones

Nutrición, alimentación y salud: confluencias antropológicas

PIQUERO ZARAUZ, Santiago

Argitalpen urtea:
2000
Argitalpen tokia:
Donostia-San Sebastián
ISBN:
84-8419-962-2
ISSN:
1137-439X

pdf jaitsi

Laburpena

Komunikazio honetan, Gipuzkoako XVIII. mendearen amaierako hainbat gizarte talderen dieta arrunten deskripzioa eskaintzen da: nekazari maizterrena, klero erregeladun eta sekularrarena eta Herrialdeko eliteena. Horiek azterturik, ikus daiteke nola gizarte diferentziak arakatzerakoan behategi egokia den elikadura, hala kaloria eta makroelikagaien kopuruari dagokionez antzemaniko desberdintasunengatik, nola mahai bakoitzean agertzen ziren produktuengatik. Hala eta guztiz ere, elikapenaren ikuspuntutik, herri mailen dieta pobreenak ere, dirudienez, nahikoak ziren malnutrizio arazo larriak ekiditeko.
Partekatu
Facebook Twitter Whatsapp

Buscador

Bilaketa aurreratua