Ericeras en el Macizo del Gorbeia

Mendia, Gizartea eta Kultura

Ibabe, Enrike
; Lujanbio, María Juana

Argitalpen urtea:
1998
Argitalpen tokia:
Donostia-San Sebastián
ISSN:
1137-439X

pdf jaitsi

Laburpena

Lan hau gaztainak Euskal Herriko elikaduran izan duen garrantziari burruzko zenbait idazkirekin hasten da. Urteko hainbat hilabetetan zehar oinarrizko elikagaia izan dak, arlo eta patata sartu eta XIX. mende bukaeran "tinta" gaixotasunaren ondorioz gaztainondoak galdu zirenerarte. Azalpen hauen ondoren, orain arte Gorbeian aurkitutako 36 erizeren berri ematen dugu. Erizeak gaztainak egoera onean kontserbatzeko gordailuak ziren, zeintzuk harri lehorrez eraikita egonik, gaztainadien barruan kokatuta baitzeuden.
Partekatu
Facebook Twitter Whatsapp

Buscador

Bilaketa aurreratua