La complejidad biosocial de la alimentación humana

Nutrición, alimentación y salud: confluencias antropológicas

GRACIA ARNAIZ, María Isabel

Argitalpen urtea:
2000
Argitalpen tokia:
Donostia-San Sebastián
ISBN:
84-8419-962-2
ISSN:
1137-439X

pdf jaitsi

Laburpena

Jatea oinarri-oinarrizko premia dugu. Gizakiak jan egin behar du bizirik irauteko. Hori gorabehera, jakiak ez dira elikagaiz bakarrik osatzen, baizik eta esanahiz ere, ez dute funtzio fisiologiko soila betetzen baizik eta soziala ere bai eta ez dira soilki barne prozesu organikoz bideratzen, baizik eta kanpotik datozen eta ingurune kulturalak sorturiko irudietatik ere. Jaki bat ahoratzea, ekintza guztiz xumea dela ematen badu ere, prozesu ez hain xumeak eta maila desberdinekoak abiarazten ditu hori egiten duen pertsonak. Halako prozesuak ekologikoak, psikologikoak, ekonomikoak edo kulturalak izan daitezke. Guztiak, elkarri estuki loturik, gizakiaren elikadura-portaeraren baldintzak.
Partekatu
Facebook Twitter Whatsapp

Buscador

Bilaketa aurreratua