La cultura culinaria de Bilbao a finales del siglo XIX
Macías, Olga
- Argitalpen urtea:
- 2002
- Argitalpen tokia:
- Donostia-San Sebastián
- ISBN:
- 84-8419-907-X
Laburpena
Bilbo, lehenik eta behin, beti izan da merkataritza jarduera leku guztiz garrantzitsua Bizkaiko Golkoaren ingurunean, eta era berean, finantzagune nabarmen gisa egituratu zen Ipar Atlantikoko ardatzean. Premisa horiek sukaldaritza-kultura baten garapena bideratu zuten, eta Bilboko gizarte elementu eragile guztiek parte hartzen zuten horretan. XIX.mendearen amaierako Bilbon goi burgesiaren kanpoko gustuekiko zaletasunaz gainera -sukalde tradizionala arbuiatu gabe-, sozializazio gastronomikorako guneak agertu ziren, hiri horretan sendotuz zihoan erdiko klase zabalarentzat eraturikoak. Azkenik, etxe barnea zen XIX. mendearen amaierako Bilboko sukalde eginkizunaren eguneroko gordelekua, bai eta, aldi berean, antzina-antzinako denboretako giro gastronomikoetan erroturiko gizarte ongi hornituaren islada ere.Erregistratu eta jaitsi Eusko Ikaskuntzaren argitalpenak
Erregistratuta nago. Kontura sartu