La exposición temprana al sabor como mecanismo fundacional de los hábitos alimentarios y de la cultura culinaria. Implicaciones para la futura investigación del consumo de verduras en la población infantil vasca
Rohlfs Domínguez, Paloma
- Argitalpen urtea:
- 2019
- Argitalpen tokia:
- Donostia-San Sebastián
- Ezaugarriak:
- 75-94 or. : ir. ; 24 cm. - (Zainak. Cuadernos de Antropología-Etnografía ; 37)
- ISSN:
- 1137-439X; eISSN: 2243-9940
Laburpena
Haurtzaroko elikadura-ohiturek, helduen bizitzan islatzen den janari-programazio goiztiarraren oinarriak konfiguratzen dituzte. Jakina, umeek gustatzen zaiena jaten dute, eta produktu bat gustatzen zaie zapore atsegina baldin badu. Honako ikerlan honetan, barazkien zaporea gustukoa izatea ala ez izatea zehazten duten aldagaiak aztertzen saiatzen gara, janari osasungarria delako eta, beraz, osoro gomendagarria. Ondoriozta daiteke, barazkien zapore mingotsaren sentsibilitateari diogun halako joera bai genetikoak eta bai ikasitakoak, jaio aurreko eta ondorengoen esperientziak tarteko, zapore horiek onartzeak umeen barazki-kontsumoan eragina duela. Hala ere, ez da ezagutzen faktore horien elkarreragin espezifikoa herri, lurralde edota eskualde berezituetako haurren barazkikontsumoan modu konkretuan; hala nola, Euskal Herrian, hain zuzen, etorkizunean ikertzea gomendatzen dena.
Erregistratu eta jaitsi Eusko Ikaskuntzaren argitalpenak
Erregistratuta nago. Kontura sartu