La dieta del cerebro. Alimentación y otros factores de riesgo modificables en la génesis de los ictus y las demencias

Revista Internacional de los Estudios Vascos. RIEV, 65, 1-2

Palomar García, Antonio

Argitalpen urtea:
2020
Argitalpen tokia:
Donostia
Ezaugarriak:
BIBLID [0212-7016 (2020), 65, 1-2: 72-107]
ISSN:
0212-7016

Irakurri artikulua online

Laburpena

Iktusak eta dementziak patologia heterogeneoak dira, eta funtsean faktore anitzeko etiologia dute. Osagai genetikoarekin batera, gero eta hobeto ezagutzen ditugu aldagarriak diren arrisku-faktoreak. Ezagutza berriak, dietan eta bizimoduan aldaketak eragitera bideratutako programak esaterako, oinarri egokia dira prebentzio-programak ezartzeko. Ondoen ezagutzen diren faktore erabakigarrietako batzuk aztertzen ditugu hemen.
 

Partekatu
Facebook Twitter Whatsapp

Buscador

Bilaketa aurreratua