La dieta del cerebro. Alimentación y otros factores de riesgo modificables en la génesis de los ictus y las demencias
Palomar García, Antonio
- Argitalpen urtea:
- 2020
- Argitalpen tokia:
- Donostia
- Ezaugarriak:
- BIBLID [0212-7016 (2020), 65, 1-2: 72-107]
- ISSN:
- 0212-7016
Laburpena
Iktusak eta dementziak patologia heterogeneoak dira, eta funtsean faktore anitzeko etiologia dute. Osagai genetikoarekin batera, gero eta hobeto ezagutzen ditugu aldagarriak diren arrisku-faktoreak. Ezagutza berriak, dietan eta bizimoduan aldaketak eragitera bideratutako programak esaterako, oinarri egokia dira prebentzio-programak ezartzeko. Ondoen ezagutzen diren faktore erabakigarrietako batzuk aztertzen ditugu hemen.
Erregistratu eta jaitsi Eusko Ikaskuntzaren argitalpenak
Erregistratuta nago. Kontura sartu