Uso y gestión del bosque en la Euskal Herria atlántica: Aprovechamiento tradicional de los recursos forestales en Encartaciones y Gorbea

Zainak. Cuadernos de Antropología-Etnografía

PEÑA CHOCARRO, Leonor
; ZAPATA PEÑA, Lydia

Argitalpen urtea:
2003
Argitalpen tokia:
Donostia-San Sebastián
ISSN:
1137-439X

pdf jaitsi

Laburpena

Baserritarrekin egon gara elkar hizketetan Bizkaiko basoak tradizionalki zelan kudeatu izan diren jakiteko. Erregai gisa preziatuagoak izan diren egurrak hauek dira: artea, ainarra, otea eta pagoa. Tradizioz, haritza eta gaztainondo basoak ohizko edo ziklozko inausketen bitartez kudeatu dira. Gaur, ordea, ohitura galdu da. Hostoak, tuberkuluak edota basalandareen sustraiak oso gutxi kontsumitu dira. Alderantziz, fruituak (hurrak, mazustak, etab.) oso preziatuak dira. Ezkurra erabili da bakarrik animaliak elikatzeko.
Partekatu
Facebook Twitter Whatsapp

Buscador

Bilaketa aurreratua