Comer en Barcelona: entre las cocinas autóctonas y el mestizaje alimentario

Las culturas de la ciudad, 2

GRACIA ARNAIZ, María Isabel

Argitalpen urtea:
2003
Argitalpen tokia:
Donostia-San Sebastián
ISBN:
84-8419-878-2
ISSN:
1137-439X

pdf jaitsi

Laburpena

Sukaldaritza topaketarako esparrua dugu Bartzelona. Izan ere, hainbat fenomeno gertatu dira bertan, hala kultura harremanen ondorioz, beste hainbat sukalderen berezko elementuez jabetzeari dagokionez, nola hiriburua denez gero, beste zenbait elikadura sistemetara bideratu dituenak. Bartzelonako sukaldeen oinarrizko elikagaien jatorria ikusi besterik ez dago, hiriaren izaera dinamiko eta kulturalaz ohartzeko. Hona harreman horien ondorio batzuk: sukaldaritza autoktonoen berrinterpretazioa, sistema batzuetatik edo besteetatik datozen elementuak erantsi, ordezkatu eta berreginez, egutegi arrunta eta jaietakoa eta dagokion egutegi gastronomikoa aldatzea edo, besterik gabe, sukalde aukerak aniztea.
Partekatu
Facebook Twitter Whatsapp

Buscador

Bilaketa aurreratua