Comer en Barcelona: entre las cocinas autóctonas y el mestizaje alimentario
GRACIA ARNAIZ, María Isabel
- Argitalpen urtea:
- 2003
- Argitalpen tokia:
- Donostia-San Sebastián
- ISBN:
- 84-8419-878-2
- ISSN:
- 1137-439X
Laburpena
Sukaldaritza topaketarako esparrua dugu Bartzelona. Izan ere, hainbat fenomeno gertatu dira bertan, hala kultura harremanen ondorioz, beste hainbat sukalderen berezko elementuez jabetzeari dagokionez, nola hiriburua denez gero, beste zenbait elikadura sistemetara bideratu dituenak. Bartzelonako sukaldeen oinarrizko elikagaien jatorria ikusi besterik ez dago, hiriaren izaera dinamiko eta kulturalaz ohartzeko. Hona harreman horien ondorio batzuk: sukaldaritza autoktonoen berrinterpretazioa, sistema batzuetatik edo besteetatik datozen elementuak erantsi, ordezkatu eta berreginez, egutegi arrunta eta jaietakoa eta dagokion egutegi gastronomikoa aldatzea edo, besterik gabe, sukalde aukerak aniztea.Erregistratu eta jaitsi Eusko Ikaskuntzaren argitalpenak
Erregistratuta nago. Kontura sartu