Una industria alimentaria generadora de identificación local: El caso de Estepa y la fabricación de mantecados

Nutrición, alimentación y salud: confluencias antropológicas

TÉLLEZ INFANTES, Anastasia

Argitalpen urtea:
2000
Argitalpen tokia:
Donostia-San Sebastián
ISBN:
84-8419-962-2
ISSN:
1137-439X

pdf jaitsi

Laburpena

Tokiko elikadura-industria batek, mantekatugintzak, Sevilla probintziako udalerri batean, Estepan, sortu eta sortzen dituen identifikazio-ereduak aztertu ditugu azterlan honetan antropologiaren ikuspegitik. Eta hori, lanak zenbait egoeratan, aztertu dugun honetan bezalaxe, tokiko gizarte bat bere produkzio berezi gailenarekin identifikatzen duen elementu enblematikoa nola bilakatzen den sakontzea interesatzen zaigulako, haren garrantzi ekonomikotik harattokiaren ordezkapen-balio sinbolikoa hartzen baitu.
Partekatu
Facebook Twitter Whatsapp

Buscador

Bilaketa aurreratua