Valoración de la importancia de realizar el desayuno y/o almuerzo en el balance nutricional del adolescente. Estudio Navalcarnero (Madrid)

Nutrición, alimentación y salud: confluencias antropológicas

ECHEVARRÍA BERRUECO, Yolanda
; MARTÍN ZAZO, Agustín
; MARTÍNEZ MARTÍNEZ, Raquel
; NIELSEN ANDERSEN, Anders Holst
; PRADO MARTÍNEZ, Consuelo
; RECUENCO CAÑAS, Victoria

Argitalpen urtea:
2000
Argitalpen tokia:
Donostia-San Sebastián
ISBN:
84-8419-962-2
ISSN:
1137-439X

pdf jaitsi

Laburpena

Madrilgo hego-mendebaldeko nekazaritza ingurunean aurkitzen den Navalcarnero herriko nerabeen nutrizioaz dihardu azterlan honek. 15-16 urteko 197 gaztek (107 neska eta 90 mutil) zer gosaltzen duten kontsumoa, horien sasoi fisikoa eta ezagutzak aztertu dira. Egiaztatu ahal izan denez, proteina eta gantzen kontsumoa gehitu egin da modu nabarmenez. Bestalde, karbohidrato, zuntza, kaltzio, magnesio, burdina, folato eta E zein B6 bitaminen kontsumoa jaitsi egin da.
Partekatu
Facebook Twitter Whatsapp

Buscador

Bilaketa aurreratua